Agile projecten slagen vaker dan Waterfall projecten

Agile projecten slagen vaker dan Waterfall projecten

De Standish Group heeft in het 2015 Chaos Report ook onderzocht hoe Agile zich verhoudt tot Waterfall projecten. De resultaten zijn hoopgevend.
Voor alle projecten ziet het er als volgt uit:


Bron: Standish Group 2015 Chaos Report – Q&A with Jennifer Lynch.

Het aantal projecten dat faalt daalt van 29% naar slechts 9%. Succesvol stijgt van 11% naar 39%!
Agile werkt dus. Maar waarom werkt het? Deels doordat het budget vooraf vaststaat en beperkt is. Deels doordat als 80% van de functionaliteit gerealiseerd is het project gestopt kan worden. Deels ook doordat de producten van Agile beter aansluiten op de wens van de Klant die er tenslotte zelf bij is. Voorwaar een goed resultaat!
Uitgesplitst naar project omvang ontstaat een iets genuanceerder beeld:


Bron: Standish Group 2015 Chaos Report – Q&A with Jennifer Lynch.

Grotere projecten hebben een duidelijk slechtere slagingskans dan kleinere, ook bij Agile. Maar bij Waterfall is het ronduit dramatisch met slechts 3% succesvol.

Conclusie: Agile doet het op alle fronten beter dan Waterfall. Maar pas op dat je de projecten niet te groot maakt. Dan gaat ook Agile genadeloos voor de bijl en zit u met de gebruikelijke gebakken peren. Zonder de IT ondersteuning die u zo nodig heeft. En met de rekening.

Dit bericht is geplaatst in Agile, begroten, Benchmarking, Estimating, FPA, Metrieken.nl, overheid met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.