Benchmark rapport

Benchmark rapport

Wilt u een benchmark rapport laten opstellen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Benchmarking wordt gebruikt om te meten hoe uw project scoort in vergelijking met andere Scrum teams, eerdere projecten, concurrenten of de markt in het algemeen.
Aan de hand van de actuals (zoals doorlooptijd, omvang, effort) en de kenmerken van het project maken we een analyse. Hierin worden de cijfers vergeleken met soortgelijke projecten die in trendlijnen zijn vastgesteld. Op basis van deze analyse wordt het benchmark rapport gemaakt.
De belangrijkste metrics van het project worden vastgelegd en verwerkt in een database zodat deze kunnen worden gebruikt om een volgend project te kunnen inschatten (zie ook Estimating). 

Lees meer over Benchmarking.

Waarvoor wordt benchmarking gebruikt?

Benchmarking kan gebruikt worden om te vergelijken met  marktgemiddelden of met andere soortgelijke projecten binnen de organisatie. Met benchmarking kan ook een 0-meting worden vastgelegd. Met deze 0-meting kunnen latere gegevens vergeleken worden. Ook kunnen trendanalyses van het portfolio gemaakt worden.

Voordelen van een benchmark rapport

Benchmarking heeft vele voordelen, zoals:

  • het achteraf meten van prestaties van uw Scrum teams of software project
  • de opbouw van een track record en projecthistorie
  • meten of uw leverancier marktconform heeft gewerkt of geleverd
  • management voorzien van objectieve gegevens over projecten
  • leren van het verleden door het gebruik van bedrijfsspecifieke trendlijnen

Contact

Wilt u ook een benchmark rapport voor uw project laten opstellen en mogelijk een bedrijfs-eigen trendlijn laten maken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we u graag informeren wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf.