Functiepunt

Functiepunt

Functiepunt analyse (FPA) is een methode om objectief de omvang van een software project of een applicatie vast te stellen. De omvang wordt uitgedrukt in functiepunten.

Realistische planning

Software metrieken, met als basis de functiepunt analyse, zijn uitermate geschikt om een realistische planning en begroting te maken. Door de objectieve metingen worden menselijke emoties uitgeschakeld. Zo weet u zeker dat de omvang van het project niet wordt onderschat en voorkomt u dat een project langer loopt en meer geld gaat kosten dan vooraf gepland. De met de functiepunt analyse gemeten omvang wordt vergeleken met ervaringscijfers en trendlijnen. Op basis daarvan wordt een realistische planning gemaakt. Met onze metrieken ziet u meteen wat de gevolgen voor de benodigde kosten zijn als u de doorlooptijd verkort of verlengd. Zo kunt u het beste scenario kiezen.

Transparantie

Metrieken.nl helpt bedrijven om op een transparante manier meer inzicht te krijgen op de kosten, doorlooptijd en kwaliteit van ICT oplossingen en beheer. Ons team bestaat uit zeer ervaren sizing specialisten en metrics consultants. Alle sizing specialisten zijn gecertificeerd functiepunt analist (CFPA volgens Nesma 2.2) en hebben veel ervaring in software ontwikkeling en het toepassen van metrieken hierin.

Metrieken.nl

De kenmerken van Metrieken.nl zijn:

  • gecertificeerde senior sizing specialisten en senior consultants
  • ruime ervaring in uiteenlopende sectoren
  • landelijk de meeste ervaring in huis
  • wij zijn geen softwareleverancier dus onafhankelijk

Wilt u weten wat Metrieken.nl voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij maken graag een afspraak voor een vrijblijvend informatief gesprek waarin wij onze dienstverlening verder kunnen toelichten.