Functionpoint

Functionpoint

Functionpoints geven de omvang van een bepaalde functionaliteit in software weer. Een functionpoint is een objectieve maat en wordt gemeten door middel van functionpoint analysis (functie punt analyse, FPA).

Indicatieve functie punt analyse of FPAv

Functie punt analyse kan op verschillende momenten in een software ontwikkel project worden toegepast. Ook tijdens de allereerste fase. In het voortraject spreekt men van een indicatieve FPA of FPAv. Een FPAv kan al worden uitgevoerd vanaf het moment dat er concrete idee├źn zijn. De FPAv wordt uitgevoerd in de vorm van interviews of workshops waarbij FPA deskundigen de te begroten functionaliteit doornemen met de inhoudelijk deskundigen. Bij de indicatieve FPA is er alleen een globaal datamodel. Vervolgens worden de objecten geteld en met behulp van een omrekenfactor worden de functionpoints bepaald.

Nauwkeurigheid

Naarmate het project vordert en de scope concreter wordt, zal ook de omvangbepaling nauwkeuriger worden. De diepgang en kwaliteit van de beschikbare documentatie bepalen ook de nauwkeurigheid van de FPA.

Lees hier verder voor meer informatie over FPAv.

Over Metrieken.nl

Metrieken.nl ondersteunt bedrijven bij hun softwareprojecten met functie punt analyses (fpa) en het begroten en plannen van deze projecten. Ons team bestaat uit ervaren specialisten op het gebied van software metrieken.

Onze pluspunten:

  • gecertificeerde senior sizing specialisten en senior consultants
  • ruime ervaring in uiteenlopende sectoren
  • landelijk de meeste ervaring in huis
  • we zijn geen softwareleverancier dus onafhankelijk
Mogelijkheden voor uw bedrijf

Wilt u meer informatie over hoe u functionpoint analysis in uw organisatie kunt inzetten? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag de verschillende mogelijkheden met u tijdens een vrijblijvend informatief gesprek.