Kosten van IT projecten gaan flink stijgen

Kosten van IT projecten gaan flink stijgen

Twee weken geleden viel ons een artikel van AG op: arbeidsmarkt-voor-iters-naar-kookpunt?. Het artikel beschrijft dat de arbeidsmarkt voor IT-ers naar een kookpunt stijgt. Verder wordt geconcludeerd dat daardoor de kosten van IT projecten flink zullen stijgen.

Dit triggert ons om maar weer eens te wijzen op mogelijkheden om die kosten te drukken. Hoe? Door vooraf beter in beeld te krijgen wat het project inhoudt, wat de werkelijke omvang is en wat dat marktconform zou mogen kosten. Door het toepassen van metrieken krijg je meer grip op projecten en kun je vooraf beter inplannen hoe lang een traject mag duren.

Waar zit dan de winst? Die winst is het verschil tussen de kosten die je uiteindelijk zult maken zonder vooraf metrieken in te zetten t.o.v. een situatie waarbij je in control bent door wél die metrieken toe te passen. De besparing kan zomaar 20-30% bedragen.

Dit bericht is geplaatst in Agile, begroten, Benchmarking, Estimating, FPA, ISBSG, Metrics Quest, Metrieken.nl, Nesma, overheid. Bookmark de permalink.