Metrics expertise

Onze metrics expertise aan u voorgesteld

Oprichter van Metrieken.nl is René Notten, een door de wol geverfde ICT consultant, die in zijn ruim 30 jarige loopbaan bij veel organisaties in uiteenlopende software projecten en in verschillende rollen zijn sporen heeft verdiend. In 2007 kwam hij in aanraking met software metrieken, vanaf dat moment heeft de materie hem niet meer losgelaten.

Onze metrics expertise: René Notten“Metrieken geven zoveel houvast en zijn zodanig breed toepasbaar dat het me altijd heeft verbaasd dat niet alle software realiserende en/of –inkopende bedrijven daarmee werken. De toepassingen zijn werkelijk zo veelzijdig dat er veel meer mee mogelijk is dan menigeen denkt!

Het metrieken wereldje is voor veel bedrijven wat moeilijk te doorgronden. Ook schrikken de hoge kosten van gerenommeerde consultancy bureaus af. Die situatie wil ik met Metrieken.nl doorbreken. Wij willen software metrieken voor iedereen transparant maken met onze veelzijdige metrics expertise. Daarnaast hanteren wij een realistische prijsstelling voor onze diensten waardoor deze ook al snel interessant zijn voor de wat kleinere bedrijven.
Ik kom graag naar u toe voor een vrijblijvende kennismaking met onze dienstverlening!”

Team zeer ervaren metrieken specialisten

Onze metrics expertise bestaat uit een team met zeer ervaren sizing specialisten en metrics consultants, verspreid over het hele land. Alle sizing specialisten van Metrieken.nl zijn gecertificeerd functiepunt analist (CFPA volgens Nesma 2.2) en hebben een zeer ruime ervaring in software ontwikkeling en het daarbij toepassen van metrieken.

Brigitte Haket – Senior sizing specialist

Onze metrics expertise: Brigitte HaketSinds het afronden van mijn studie Bedrijfskundige Informatica in 1987 ben ik werkzaam geweest in de ICT. Ik heb diverse functies bekleed zoals informatieanalist, projectleider, system auditor en procesadviseur. Sinds 2005 heb ik mij volledig gespecialiseerd in het uitvoeren van functiepunt analyses.
Ik heb FPA’s uitgevoerd voor vele bedrijven in Nederland waaronder overheidsinstellingen, financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen. Hierbij waren ook zeer omvangrijke en complexe opdrachten. Ik heb ervaring met verschillende omgevingen, waaronder SAP, SOA en Web, en ook met verschillende ontwikkelmethoden, zoals waterval en Agile (Scrum).

Hans Bernink – Senior metrics consultant en senior sizing specialist

Onze metrics expertise: Hans BerninkMijn focus is het helpen van klant-organisaties bij onderhandelen met leveranciers zodat IT-projecten beheersbaar uitgevoerd worden qua kosten, tijd, kwaliteit en risico. Hoe? Door betere contracten te maken, beter te begroten, offertes en resultaten te benchmarken en beter te monitoren op resultaat.
Ik ben gecertificeerd functiepunt analist, ben lid van de Nederlandse Software Metrieken Associatie (Nesma) en ben daar actief in diverse werkgroepen die werken aan verbeteringen gerelateerd aan begroten in de IT.
Ik ben sterk klantgericht, zeer zelfstandig werkend, behoud overzicht in complexe situaties, ben creatief in oplossingen en binnen teams een echte motivator. Ik ben enthousiast, heb visie, een sterk positieve instelling, ben kwaliteit gericht en heb sterke communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk).
En het belangrijkste: altijd doen wat je belooft.

Hans Smit – Senior metrics consultant en senior sizing specialist

Onze metrics expertise: Hans SmitIk ben een metrieken consultant met ervaring vanaf 2006. Ik ben gecertificeerd voor functiepunttellingen en ben bestuurslid geweest van de Nesma. Ik zit in diverse werkgroepen van deze vakvereniging en heb gewerkt aan richtlijnen voor FPA-tellingen in pakket-omgeving, SOA-architectuur en het gebruik van functiepunten in een vroegtijdig stadium.  Door mijn ervaring in het implementeren van metrieken diensten in organisaties heb ik een ruime expertise opgebouwd op het gebied van metrieken en beheer.

Jaap Hoogeveen – Senior metrics consultant

Onze metrics expertise: Jaap HoogeveenIk ben een zeer ervaren IT professional die zijn sporen heeft verdiend in verschillende branches zoals o.a. Transport, Logistiek en IT dienstverlening. Dit onder meer als (internationaal) IT Manager en programmamanager. Ik ben een gecertificeerd senior consultant op het gebied van software metrics. Als projectmanager ben ik Prince2 Foundation gecertificeerd. Een groot deel van mijn carrière heb ik voor Amerikaanse bedrijven gewerkt, o.a. Brinks EMEA S.A.S, Sea-Land Service Inc. (tegenwoordig Maersk) en Placid International Oil Ltd. Als senior metrics consultant heb ik opdrachten uitgevoerd voor o.a. Rabobank, Achmea en het Ministerie van Defensie.

John Kammelar – Senior metrics consultant en senior sizing specialist

Onze metrics expertise: John KammelarGedurende 20 jaar werkte ik in verschillende IT functies van programmeur tot afdelingsmanager. Daarna specialiseerde ik mij in kwaliteitsmanagement en functiepuntanalyse en werd adviseur op het gebied van projectbegroting, productiviteitsanalyses en aanbestedingen. De laatste 8 jaar was ik sr. adviseur informatievoorziening bij één van de grootste ZBO’s in Nederland. In die rol tal van Europese aanbestedingen gecoördineerd, de ICT-inkoopfunctie gereorganiseerd en de inrichting van een ‘Analyse & Metrics’ functie voorbereid. Vanaf 2011 vele FPA’s uitgevoerd als CFPA voor diverse opdrachtgevers in verschillende omgevingen: monolieten, SOA, Web applicaties, zowel voor nieuwbouw als onderhoud. Zoekt u hulp bij vragen over projectomvang, productiviteit, marktconformiteit of offerte-beoordeling, dan kan ik u zeer zeker van dienst zijn.

Karel van der Linden – Senior metrics consultant en senior PM

Onze metrics expertise: Karel van der LindenIk ben een ervaren IT Project Manager, bekwaam in het identificeren van IT oplossingen en projectplannen. Mijn ervaring betreft een groot aantal bedrijfssectoren, zoals banken, overheidsorganisaties, multinationals en vele andere. Bij Verizon leidde ik infrastructurele projecten, bij Infosys leidde ik een offshore software development team en een test factory. Daarnaast heb ik ervaring met scrum, Prince en FPA.
Ik introduceerde realistische projectschattingen bij grote Nederlandse banken met grote kostenreducties. Mijn ervaring is dat vroegtijdig inzicht in project kosten de basis is voor een efficiënt project en dat zorgt in veel gevallen direct voor kostenbesparing. De projectgegevens zoals Functiepunttelling en project plannen zijn de basis voor het doorrekenen van een project. Dit doorrekenen geeft betere resultaten als er gebruik gemaakt wordt van benchmark informatie, het liefst uit de eigen organisatie.

Rogier van Valen – Project- en verandermanager, proces consultant

Als ervaren consultant en Onze metrics expertise: Rogier van Valenprojectmanager help ik organisaties met het duurzaam verhogen van hun prestaties, in teams en processen.
Succesfactor bij het verhogen van prestaties is inzicht in de feiten: hoe goed gaat het eigenlijk? En hoe stel je vast of je daadwerkelijk verbetert? Daarom zijn software metrieken essentieel.
Inzicht in feiten, aandacht voor de menskant, een helder doel met een bij de organisatie passende aanpak, zorgen samen voor een succesvolle verandering.

Ik heb ruime ervaring in:
– delivery-, people- en team management
– procesverbetering (Lean Six Sigma)
– implementeren van metrieken voor diverse processen
– project management
– organisatie advies
– verandermanagement

De meerwaarde die het toepassen van software metrieken met zich meebrengt is een meetbaar betere performance van uw organisatie. Ik kan ondersteunen bij de implementatie daarvan.

Sandra Barth – HRM en Front office

Onze metrics expertise: Sandra BarthMet HBO Bedrijfscommunicatie en HBO Bedrijfskunde in the pocket, ben ik breed inzetbaar. Ik heb negen jaar ik bij Ordina gewerkt als medewerker regiebureau voor Ordina ICT en daarna als consultant vanuit Ordina Consulting. Ik heb als consultant meegewerkt in verschillende ICT-projecten als PMO’er, als marketing en communicatie-adviseur en trainer. Op dit moment ben ik bij Metrieken.nl verantwoordelijk voor marketing, HRM en de front-office. Daarnaast ben ik eigenaar van Peer!, een Seats2meet locatie in Amersfoort-Noord, waar je kunt flexwerken en trainings- en vergaderzalen kunt boeken.